Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 10:54 - Особено мнение
Автор: koker Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3752 Коментари: 10 Гласове:
0



Осъдиха Максим ефективно. С особено мнение.  И моето е особено, ама никой не ме пита.   „За никого няма да е от полза, ако Стависки влезе в затвора, защото оттам не може да помага на семействата на Петър Петров и на Мануела Горсова” Достатъчно помогна вече- един млад човек загина, друг остана на половина. Трима родители плачат, четвъртият върти ротативки.   Много ми хареса логиката Максим да не влиза в затвора, за да работи и да плати кръвнината. Ми, дайте всички убийци да ги оставим на свобода, даже нещо повече- да им намерим хубава, добре платена работа, за да могат да платят! За да е още по-ефективна икономически, схемата трябва да се оборудва с ценоразпис. Така де, няма да работят залудо милите престъпници. Примерно, да се посочат размерите на кръвнината ако е убито дете, юноша, млад човек до 30, човек над 30, възрастни хора. Консумацията на алкохол няма да е ценообразуващ фактор, защото така или иначе никой не й обръща внимание. Може да има и намаления за обем- все пак ако претрепеш цял автобус с хора, няма как да ти стигне живота и на най-хубавата работа, че да се изплатиш на роднини. Така всеки ще може да се разпростира „според чергата си”. Няма да има недоволни, а само мъртви.   Интересно ми е, защо след като всички реват като одрани ярета, че в нашата страна нещата ставали с пари и нямало никакво правосъдие, масовото мнение е, че наистина по-добрият вариант е шампиона да „не се изолира от обществото”. Защо? Ами защото така ще може да плаща! Демек, абсолютно легално да си откупи свободата, след като е допуснал малка грешка. Или две малки. Или няколко, така и не стана ясно колко е пил.   Ма, то, видите ли, Максим бил известен и затова било всичко. Ако не беше, нямаше да го осъдят. Аз лично съм за още по-строга присъда. Даже за по-строга от максималната за това престъпление. ТОЧНО защото е известен. И вместо полицаите да снимат филми за катастрофи , да имат поне един пример за това как трябва да се наказват пияните шофьори. Защото чувството за вина не е достатъчно. Всички четохме, как Максим „преживява много тежко случилото се”. Само че, за да преживяваш нещо, трябва да си жив. И колкото и драматично да му е на него, няма да му се наложи да се учи да ходи наново и да гледа снимки от бала си, на който не е присъствал.   Присъдата може да се обжалва в 15 дневен срок. Имам 2 седмици да си мисля, че живея в общество, което не толерира заобикалянето на закона с коктейл в ръка. Имам 2 седмици да се надявам, че скръбната брадясала физиономия на пиян шофьор, който умее да се пързаля- на кънки и с Hummer, няма да повлияе на трезвото мислене. Имам 2 седмици да вярвам, че имам право да съм гневна. Имам и, да се надяваме, цял живот да внимавам как пресичам. =)


Тагове:   особено,   мнение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Споделям мнението ти!
06.01.2009 11:12
И Принцесс пусна подобен постинг.Съгласна съм, че трябва да има наказание.
Преди години племенникът ми, без да е пил, като млад шофьор направи катастрофа. загина приятелят му и той си излежа присъдата!
Всеки, който КАРА ПИЛ, заслужава наказание!
цитирай
2. akasha85 - Присъединявам се и аз към мнението ...
06.01.2009 11:20
Присъединявам се и аз към мнението ви. Пред закона всички трябва да са равни!
цитирай
3. stefo - особено мнение!
06.01.2009 14:59
аз пък съм на особено мнение!
в никакъв случай не оправдавам постъпката на Максим!!! Това, което той направи е непростимо!!! Две мнения по въпроса няма!!!

Какво обаче става с хора, които влизат в затвора - някой задавал ли си е този въпрос?

Ами стават две неща - стават още по- изпечени престъпници и стават хрантутници, които смучат пари от НАШИЯ джоб.

И какво излиза? Вместо хората, които са изпаднали в беда да могат да получат някакво парично облекчение (колкото и нищожна утеха да е това), да са задължени ТЕ САМИТЕ ДА ПЛАЩАТ ПАРИ, за да може копеленцето да папка в затвора и да му е топло!

Е кое му е доброто на това? Ми не съм съгласен да ги храня тия!!!

Затова - или трябва да има каторга - демек затворниците да гърбят някакъв обществено полезен труд, какъвто никой нормален човек не иска да работи, или да могат да си откупуват вината! Ама не за жълти стотинки, а с такива пари, че и внуците им да трябва да плащат!
цитирай
4. koker - =)
06.01.2009 15:04
Ok, стискаме си ръцете на каторгата. Пу аз избирам вида труд :)
цитирай
5. анонимен - какво ще оставим след нас
06.01.2009 15:32
Наистина май само надеждата ни остава и сляпата вяра, за съжаление един талантлив човек е направил нещо ужасно, това не означава че е лош човек или че постъпка като тази е част от ежедневието му, но по-голямата истина е че има съсипани животи, никой няма право да съсипва живота на останалите, никой не и трябвало да се мисли за толкова всемогъщ да го направи и да живее с мисълта че ще му се рамине и ако ние сега не покажем че положението в обществото и парите нямат значение когато става въпрос за човешки животи, то тези случки ще станат системни. От тази присъда някой ден нашите деца ще си вадят изводи за позволеното и зараненото, дали искаме да ги научим че могат да минат безнаказано?
цитирай
6. simona34 - е как не погледнах по рано.
07.01.2009 07:16
оставих си коментара в блога на Янчефф и не ми се ще да се самокуотвам.
Мога ли да се присъединя към ръкостискането обаче? И аз съм за каторга- ако ще да е безмислено чукане на камъни (ми чакъл си трябва, бе).
Обаче, при тарифите, при които се заплаща т.нар "обществено полезен но непривлекателен труд" Максим трябва да го осъдят на около хилядо години да си изплати кръвнината. Или да му вземат авоарите с които плаща на борци да ходят при родителите на Петър за да им обясняват как трява да се откажат от претенциите си, за да не "катастрофира" и другото им дете. Или при родителите на Йоана (за нея никой не споменава, защо ли) за да нямат пък те никакви претенции.
Относно родителя с ротативките...абе не дай боже да се случи нещо такова с мое дете- сигурно и за ще откача и няма да знам на кой свят съм, жива ли съм, умряла ли съм, пари ли събирам или ги харча... Не, не оправдавам Красимир Горсов. Мисля, че го разбирам, обаче. Човека е за освидетелстване. Детето му виси между живота и смъртта...
цитирай
7. innuendo - Yep!
08.01.2009 13:10
They are going to love him in the big house...
цитирай
8. divnaya - ~*~
10.01.2009 03:21
нормално е да има неадекватни фрази като цитираната в началото на твоя пост, все пак правосъдието иска да угоди на всички страни по проблема и ще продължава да взима все по-неадекватни решения и да се излага; докато четях и поста, и коментарите, както и други публикации по темата си мислех, че бих искала подобни коментари, мнения, присъди и т.н. да бъдат отправени/да застигат всички, които ги заслужават и нямам отговор на това защо никой не гърми по подобен начин за други известни лица от нашето съвремие, които са си явни престъпници и тях не ги достига дори гневната писалка/клавиатура:) на хората, явно максим ще го отнесе за всички
цитирай
9. анонимен - BlauaHuQGITfXOMAF
03.07.2011 16:07
4gzTCk , [url=http://dsydantfjuuu.com/]dsydantfjuuu[/url], [link=http://rqtutxenfwqk.com/]rqtutxenfwqk[/link], http://pccoxpohpval.com/
цитирай
10. анонимен - dlAZnECcQTKkhDZkHaa
04.07.2011 15:06
rjlmL8 <a href="http://yievndhlqxbm.com/">yievndhlqxbm</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koker
Категория: Лични дневници
Прочетен: 473718
Постинги: 83
Коментари: 985
Гласове: 3494
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031